;
В НАЧАЛОТО
СПЕЦИАЛНОСТИ
ДОКУМЕНТИ
КОНКУРСИ
ПРИЕМ на ученици
КОНТАКТИ
Национално училище по изкуствата "Проф.Веселин стоянов" - Русе

PDF

Оперна прима с майсторски клас в Русе

В периода 23-28 април 2018 г. в зала Култура, майсторски клас по оперно пеене ще проведе световноизвестното сопрано Стефка Евстатиева, която живее в САЩ и ще пътува специално, за да работи за първи път с оперни певци от Русе. Тя ще бъде в града ни по покана на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе, в което е учила през младежките си години. В майсторския клас ще вземат участие бивши и настоящи ученици от училището и солисти от Държавна опера – Русе.

Майсторският клас ще се открие на 23 април от 11 ч. в зала Култура и ще завърши с концерт на участниците на 28 април, от 18 ч. в зала Култура. Входът е свободен.

Оперната прима Стефка Евстатиева е пяла във всички големи оперни театри: „Ла Скала“, „Ковънт Гардън“, Парижката Гранд опера, Метрополитън, Виенската щатс-опера, „Арена ди Верона“, „Театро Колон“ и др.. Първите си стъпки прави на Русенска сцена. Сред забележителните й превъплъщения са ролите в оперите „Бал с маски", „Аида“, „Силата на съдбата“, „Отело“, „Трубадур“, „Ернани“, „Бохеми“, „Мефистофел“, „Княз Игор“, „Дама пика“. Член е на NATS (Национална организация на вокалните преподаватели в САЩ) и NOA (Национална оперна асоциация на Америка). В момента е вокален педагог в Ню Йорк.

...