;
В НАЧАЛОТО
СПЕЦИАЛНОСТИ
ДОКУМЕНТИ
КОНКУРСИ
ПРИЕМ на ученици
КОНТАКТИ
Национално училище по изкуствата "Проф.Веселин стоянов" - Русе

PDF

До Виена и назад

До Виена и назад

Ученици от НУИ "Проф. Веселин Стоянов" посетиха Виена и участваха в творчески проект, иницииран от Мартин Иванов /пианист, бивш възпитаник на училището/ и Мария Рамълчанова /цигуларка, бивш възпитаник на НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив/.

В периода 21 - 24 октомври младите пианисти и цигулари от класовете на Кр. Иванова, Е. Желязков, А. Драганов и Г. Карааргирова обмениха творчески идеи и получиха ценни съвети от активно концертиращите във Виена Мартин Иванов и Мария Рамълчанова. Уъркшоп "Виена" завърши с два концерта в галерия "Дом Витгенщайн". Вълнуващо приветствие към организатори и участници поднесе Р. Конева, директор на БКЦ "Дом Витгенщайн" и домакин на събитието, която сподели че подобни творчески срещи ще се превърнат в ежегодна традиция.

Изпълненията на младите музиканти се вписаха в богатия афиш на 55-годишния юбилей на НУИ "Проф. Веселин Стоянов" - Русе.

Пак в неговите рамки, на 25 ноември 2014 и отново в партньорство с Дом Витгенщайн - Виена, ще се състои Концерт "Българска музика" на ученици от НУИ - Русе. Успешно представяне на виенска сцена на нашите таланти!

... ... ...